Et kært medlem af familien var født med en stærk interesse for de eftertragtede plus hegn.

Jeg erindrer jævnligt de fantastisk mange gange jeg drog med min bedstefar i de butikker, hvor de forsøgte at sælge til os eks. et ny-designet pergo gulv {traekoeb24.dk/catalog/pergo-gulv.php} eller et termotag {traekoeb24.dk/catalog/termotag.php}, eller de brugbare plushegn, som utallige fædre finder brugbare, eller et bestemt slags huntonit gulv, & trapezplader {traekoeb24.dk/catalog/trapezplader.php}. Han planlagde evig og altid at spendere adskillige formiddage i disse forretninger. Jeg derimod, kunne tænke mig enormt mange andre ture, jeg hellere brændte for. Men alligevel elskede jeg hans selskab. Han & jeg holdte af at gennembehandle de aller mest forskellige emner, & dét nød jeg meget. Han var en ihærdig gør-det-selv mand, & han kunne lide at udvide sit kendskab, og kigge på et nyt slags pergo gulv eller et termotag til familiens stue, eller også var han på jagt efter et plus hegn til gårdspladsen, eller udforskede markedet for trapezplader, mens han også lige afprøvede holdbarheden på sorte huntonit gulvplader!

Jeg spenderede en kolossal del af min barndomsår i selskab med ham i de store centre. Og såfremdeles er dét noget af det, jeg erindrer tydeligst fra mine tidligste år. Jeg har utallige gange funderet over, hvorfor han ej gjorde sin interesse til sin levevej. Han kunne for eksempel have købt sin egen butik med videresalg af eksempelvis et nyt pergo gulv, termotag, plus hegn, huntonit træ gulve, & trapezplader. Men han var tilfreds med sit arbejde i banken, på en og samme tid med at han værnede om alle sine huslige projekter. Jeg besidder den holdning, at han oplevede en eventyrlig lykkesrus, når han syslede med disse projekter. Han var en dejlig mand, & derfor havde vi også ekstra utallige uforglemmelige eftermiddage. Det er selvom, at jeg ej interesserede mig for eksempelvis en ny slags pergo gulv, termotag, plus hegn, huntonit gulvplader eller trapezplader. Jeg fulgtes med ham til alle de der byggemarkeder, og lyttede til ham fortælle røverhistorier fra sin opvækst, fordi jeg syntes om ham…